Siemenluetteloiden jälkeen on aika selata kesäteattereiden kalentereita! Minulla oli ensimmäisenä vuorossa Juhannustanssit. No heh, ne oli viimeiset harjoitukset ennen syksyä. Hannu Salaman kohuttu teos päivitetään silloin Tampereen Työväenteatterin lavalle – mutta juhannusta voi siis päästä tanssimaan lokakuussakin ja lavalle asti, jos valitsee istumapaikkansa oikein…Sitä ennen ehtii paljon muuta:

Pirkanmaalla Komediateatteri on ensimmäisten joukossa avaamaan kesänsä katetulla kesänäyttämöllä. Voi veljet on maineikkaiden Ray ja Michael Cooneyn – isä ja poika – kirjoittama farssi, jonka ensi-ilta on 8.6. Näytelmän kolme veljestä ovat täkäläisittäin vielä maineikkaammat: Jukka Leisti, Tommi Raitolehto ja Jukka Puotila.

Seuraavalla viikolla syntyy lisää veljeksiä Viikinsaaren kesäteatteriin. Siellä ynnätään 506 ikkunaa Miljoonasateen musiikin säestyksellä. Heikki Salo on käsikirjoittanut näytelmän veljeksistä, jotka kohtaavat pitkästä aikaa, kun tuhlaajapoika saapuu Amerikasta isän hautajaisiin. Perintö ei riitä paikkaamaan rahapulaa, joten on ryhdyttävä pesemään ikkunoita. Viikinsaaren lavalla nähdään niin Heikki Hela kuin Sami Hintsanen, Tommi Raitolehto ja Saska Pulkkinen, muiden muassa. Ensi-ilta to 13.6.

Seuraavana iltana mennään Nuotin vierestä Pyynikillä, komediauutuus näyttämöllä, mutta elokuvaksi sen teki Lauri Nurkse 2016. Karaokekilpailuun johtava aihe antaa oivan tilaisuuden hittibiiseille. Laulajatähtenä esiintyy Kaisa Hela ja Juha-Matti Koskela insinööripoikana, joka äitiä kisaan toimittaessaan taitaa rakastua. Elokuvassa Riku Nieminen luotsasi Leena Uotilaa äitinä, nyt Juha-Matti Koskela saattelee Tiina Weckströmiä mikrofonin varteen.

Sitten tamperelainen voi kaikin mokomin siirtyä Turun puoleen vaikka koko perheen kanssa. Samppalinnassa kantaesitetään Disney-musikaali Broadwaylta: Perjantai on Pahin. Siirrytään äidin ja tyttären välienselvittelyyn, pääosissa Maria Lund ja Linda Hämäläinen, mutta lavalla on tietysti paljon porukkaa ja melko harmitonta menoa. Taustalla on romaani Freaky Friday ja Disney-leffoja.

Suomenlinnassa taustavoimana on Agatha Christie: Idän pikajunan arvoitus askarruttaa yhä niin paljon, että kesäkuun näytökset ovat loppuun varattuja. Hyvän toivon linnakkeeseen ehtii elokuulle asti.

Tässä näitä ensimmäisiä. Kesän edetessä estradeilla kerrataan monien (mies)tähtien elämät: Danny Valkeakoskella, Olavi Virta Sappeella, Kari Tapio Lappeenrannassa. Unto Mononen Pohjaslahdella.

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.