Luoja suojeli Grooven porukan ensimmäistä esitystä; sade loppui, kun esitys alkoi, ja isosti laulamalla ja tanssimalla alkoikin. Kyseessä on TYKin ilmaisutaidon lukion nuorisomusikaali, pedagogisin tavoittein. Käsikirjoittajan kannalta se tarkoittaa tarinaa, jossa on mahdollisimman paljon rooleja – koronataukoa tai ei – jotta lähes 60 ihmistä pääsee esiintymään. Kontrastia näyttelemiseen ja laulamiseen tuovat muutamat mukana olevat ammattilaiset, Lari Halme, Petra Karjalainen ja Verneri Lilja. Energistä ensembleä luotsasi ohjaaja-käsikirjoittaja Marika Vapaavuori.

Koululaiset saivat esittää aiheita omasta maailmastaan, vaikeuksista valintojen edessä, olipa kyseessä tulevaisuuden ura tai ystävyys, erilaisuus tai biletys. Kuka tykkää kenestä vie paljon aikaa. Suurilla ja energisillä joukkokohtauksilla syntyy sitten nostetta. Katsomoon asti ulottuu se innostus, josta ei jää epäilystä, miten tärkeä proggis on meneillään. Varmaan niille TYKin opettajillekin, jotka ovat mukana kapellimestarina, koreografina tai muussa roolissa.

Pyynikin kesäteatteri luo oivalliset puitteet näytelmän nuorten juhannuksenvietolle leirintäalueella, penkkareita muistellen. Melko lähellä Rosendahlin kupeessa on juhlittu oikeastikin monet koulujen päättäjäiset.

Ensiesityksessä äänentoisto ja miksaus haittasivat huomattavasti viihtyvyyttä. Soitto jylisi pahasti laulajien päälle. Siihen saanee piankin korjausta, uskoisin.

Kiirehtikää, esityksiä on vain kesäkuun ajan, sillä heinäkuussa näyttämölle kopistelee Suomen hevonen ja Kotalan Kaitsu bootseineen.

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.