Hyviä päätöksiä ja paljon taputuksia

 

kuva ttt-teatteri

kuva4_1.jpg

Hienoa tämä Työväenteatterinn ja tamperelaisopiskelijoiden yhteistyö. Nätyn jälkeen vuorossa ovat TAMK:n musiikkiteatterilinjalaiset. Tuloksena 6000 päätöstä – taiteilijan  elämää, TTT-klubilla. Alan opiskelijoilla lienee aina haaste, että yhtaikaa on saatava haltuun perinteinen teatterintekeminen ja samalla murrettava vanhoja rajoja. Työpajatyöskenely näkyy 6000 päätöksessä, mutta klubiympäristöön katkelmallisuus sopii vallan mainiosti.

Nuorten intoon on helppo mennä mukaan, ja lähtiessään saa mukaansa iloa ja energiaa. Tunnelmaa lisäsi tietysti opiskelukavereiden kannustava läsnäolo katsomossa. 6000 päätöstä pyörii koe-esiintymisten ympärillä, väliin on sujautettu  parisuhdekohtausta tai vastaavaa, mutta silloinkin vähintään toinen on taiteilija. Tapahtumia syventää tasokas musiikki, voimallisesti esitetyt laulut, niiden sanoitukset ja hyvät kuoro-sovitukset Niina Alitalolta. Emma Salokosken Sano se ”vuorolaulu” eropariskunnalle oli vaikuttava. Uutta musaa oli niin Kerkko Koskiselta kuin Tommy Lindgreniltä, muiden muassa. Ja kukahan sen riimitteli, että ”Äiti älä suutu, kun kerron sulle tän, iskin kadulta näyttävän…sekakäyttäjän.

Dóra Lucácsin ja Annika Granlundin liveduo antoi efektejä esitykseen pitkin matkaa. Itseironian keinot olivat moninaiset, kun julkisuudesta haaveilua tai pyrkyryyttä herkullisesti demonstroitiin. Yksikin koe-esiintyjä tunnistettiin vain kokojyväleivän mainoksesta. Sepä mainos olikin riemastuttava: ”Kun sua purra saan, en voi surrakaan”.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Jemina Sillanpää

Musiikin ohjaus: Kalle Elkomaa ja Jemina Sillanpää

Laulun valmennus: Hanna Hurskainen ja Pauliin Kiuru

Lavalla: Niina Alitalo, Liisa Hytti, Anna-Maija Ihander, Noora Koski, Kia Laitakari, Jasper Leppänen, Julius Martikainen, Kaisla Ollila, Katriina Rajaniemi, Inna Tähkänen, Osku Ärilä, Tuomas Mattila

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.