Biisin 506 ikkunaa tunnistaa Heikki Salon käsialaksi, mutta näytelmää ei. Enhän minä mitään Viita-näytelmän veroista Viikinsaaresta odottanut, mutta ”Koska kesä” -veruke saavutti lakipisteensä eilisessä esityksessä. Ei ollut kelikään kesäinen, mutta Miljoonasateen biisien väliin viritetty dialogi ja tietyt sekavat elementit vaativat kärsivällisyyden venyttämistä äärimmilleen. Robotti osasi hyvin esittää robottia, mutta sen mukaanveto ja tulostustoimet saivat aikaan koomisen luiskahduksen puhutella lapsia, vaikkei yleisössä yhtään lasta istunut. Sama koski mehiläispöntön surinaa, vaikka sen myötä saikin palan ympäristöasiaa mukaan. Vähintään yksi turvapaikanhakija tarvitaan nykyään myös ikään kuin aihepiiriä laajentamaan tai vakavuutta antamaan .

Notkea Saska Pulkkinen on tämän esityksen katseenvangitsija, mutta hänen tehtäväkseen lankesi juontaa niin alussa kuin lopussa, että maailmassa on yli miljoona tarinaa ja tämä on niistä yksi. Mikä tarina? No joo, montakin kaahottavaa simsalabim-rakkaustarinaa ja kuolinpesää selvittävien veljesten hanke, jonka toteuttamiseen tarvittiin sitä ikkunanpesupestiä.

Heikki Helan repliikkeihin kuului puolestaan kysyä eräästä kohtauksesta: Mikä hömppähärdelli tää on? Ja samaa kysyin sillä hetkellä koko näytelmästä. Pätevä bändi teki voitavansa ja piti hereillä.

Kuvat Kaj G Baer


Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.