Apianniemeen menijän on hyvä tietää – ja hän varmaan tietääkin – että konsepti siellä on nykyään tämä: Kaunis miljöö, hittibiisejä, suuren idolin elämäkerta, kehno käsis, joukossa kömpelöitä karikatyyrejä.

Suomalaisen musiikkibisneksen grand old man, musiikkineuvos Ilkka Lipsanen, olisi ansainnut vähän tyylikkäämmän laiton näyttämölle, mutta Dannyt sentään suoriutuvat kiitettävästi rooleissaan, Lauri Mikkola ja Ilkka Koivula, samoin maestron nykyinen avopuoliso Erika Vikman loistaa omilla lahjoillaan – kuten aiemminkin – mutta tietyn julkisuusryöpyn värittämänä astuu ikään kuin Dannyn kainaloisesta energiseksi esiintyjäksi niin Katri-Helenana kuin muissa rooleissa.

Kinky bootsin buustaama Lauri Mikkola on todellinen luonnonlahjakkuus ottamaan lavan haltuun, niin laulaen kuin tanssien ja miten päin vaan. Dannyn raamikkuutta ei tarvita, peruukki päähän, ja siinä se on! Myös Ilkka Koivula tavoitti Dannyn olemuksen asettuessaan nahkahousuissa ja haara-asennossa lavalle.

Puoli seiskan aikoihin teeveestä tuttu Susanna Laine suoriutuu kelvollisesti näyttämölläkin ja Armi Aavikon roolissa. Armista paljastuu aforismien latelija, ja armollisesti suhtaudutaan kaikkiin naisiin, jotka Dannyn elämään liittyivät.

Liisa Seppälän esittäjä Ushma Karnani ei välttämättä tavoita tarvittavia sävyjä, samalla nuotilla hoituu niin Dannyn äiti kuin vaimo, mutta painetaan kesäisellä villaisella, kun laulunuotisto oli kuitenkin laveampi.

Kökkökohtauksiin voi suhtautua lempeästi hymähtämällä, kun kerran tällaiseen ratkaisuun on päädytty: että 76-vuotiaan miehen elämäkertaan lisätään jopa aikaa ennen syntymää eli isoisästä Algot Niskasta alkaen, vaikka esitys kestää vain parisen tuntia…

Ansku Bergströmin koreografialta taisin odottaa enemmän Tanssii tähtien kanssa -ohjelman takia, mutta varmaan muut resurssit panee tässä vastaan, painetaan taas villaisella, ”koska kesä”.

Kliimaksin esitykseen toivat valtaisat ukkosen jyrähdykset ihan katsomon yllä. Kaikesta vuodatuksestani huolimatta Valkeakoski on retken väärti. Käy itse kokemassa. Pidät samalla huolta, että miljoona säilyy. Nimittäin Suomessa on monta sataa kesäteatteria ja miljoona katsojaa joka vuosi.

Kuvat Daniel Paul

Ohjaus Heikki Paavilainen

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.