Suorittajat suoriutuvat suorittamatta

Teatteri_Siperia_Suorittajat_Aidit_-_Miika_Muranen_ja_Marika_Heiskanen.jpg

Oletko downshittaaja? Rauhassa vain vessanpöntöllä? Mene ihmeessä katsomaan Teatteri Siperian Suorittajat. Se on teatteriteko ilman, että suorituspaineet tuntuisivat katsomossa. Näytteljä-käsikirjoittajat Marika Heiskanen ja Miika Muranen kertovat kyllä kivasti omista suorittajaluonteistaan, listoista ja kalentereista. Listaihmisille tarjotaan myös vertaistukea esityksen jälkeen kahviossa. Muitten nahkoihin ja vaatteisiin Heiskanen ja Muranen laittautuvat tiiviissä tahdissa, mutta siirtymät sujuvat kerrassaan kekseliäästi.

Nuorison ei tarvitse tuntea Kylli-tätiä tikahtuakseen Marika Heiskasen piirustavasta tarinatuokiosta. Loppu kyllä räjähtää eri lailla kuin Kylli-tädin sadut, mutta niin ajassa kiinni, että siihen pystyy vain tämänkokoinen esitys. Myös luonteva vuorovaikutus yleisön kanssa onnistuu. Facebookia ja life coacheja on jo ehditty kaluta, mutta ne ovat nyt raikkaasti mukana. Vauhtia tasoittavat videolle kerätyt ihmiset, jotka ikäjärjestyksessä kertovat päiväkodista alkaen, mitä suorittaminen heille tarkoittaa. Klipit oikeasti pysäyttävät naurunhohotuksen sopivin välein.

Niin vanhemmuutta kuin ihmissuhteita voi suorittaa. Tavallisen äidin kuumotus pesupähkinä-äidin höykkyytyksessä, hääjärjestelyt eroon johtavana projektina, eskarilaisen ja teatterilaisen paineet, kaikki löytyvät uusilla herkuilla. Paitsi ylihoitajan habitusta miettisin uusiksi, suhteessa perhekuvioon, myös jotain eskari-ikäisen sanavalinnoista. Suorittajien alkuun ladattiin ehkä parhaat paukut, mutta toisaalta: Loppua kohti lahjoitetaan rauhoittumista. Kannattaa kokeilla, voiko downshittaajasta tulla downshiftaaja mummolaa muistellen. Lämpimästi tehty, ja lämpimästi suosittelen.

 

 

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.