Pikkujoulumusikaali Jykevää on rakkaus

kuva kari sunnari, ttt

rsz_hakovirta.jpg

Jykevää on rakkaus -Agents-musikaali pyörii TTT:n ohjelmistossa tiiviisti loppuvuonna, parhaaseen pikkujouluaikaan.
Kehyskertomuksen osalta menin esitykseen tyhjäpäänä. Mainonnan perusteella odotin kai enemmän Agentsin soundeja, mutta Agents-musikaali perustuukin minulle tuntemattomaan Seppo Saraspään romaaniin Ansiosidonnainen.
Ensimmäinen puoliaika aiheutti siis häkellystä. Kliseiden niputtamista ryypiskelyn oheen – Teboilin baarissa tai työttömän rakennusmiehen Askon  kämpillä ja saunassa. Jyrki Sepän lavastus vaati runsaasti roudausta.
Asianpoikaset, työttömyys ja hakkuut, hukkuvat muun hulabaloon huminaan. Tämä vielä Lapissa, joka tuntui vaikealta siirtää näyttämölle. Olemattomia vaivaiskoivuja etsittiin, mustikanvarvuista kiisteltiin. Järvelle mentäessä vallitsi sentään rauha, tähtiä taivaalla, vene ja vedenlotinaa, linnunhuuto yössä.
Juopporinki Asko, Jatkoroikka ja Killeri eli Antti Lang, Jari Ahola ja Mika Piispa saavat kyllä laulut soimaan, kuten myös musiikkikomedian naiset, Kristiina Hakovirta, Petra Ahola ja Suvi-Sini Peltola. Minulle uusi ilahduttava  laulajatuttavuus oli Merja Koivula, joka esitti venäläistä ilotyttöä Ninaa. Hänen avullaan saatiin myös romantiikkaa aikaan, mutta vasta väliajan jälkeen alkaa syntyä tarinaa. Sitä ennen heittelehditään, hirvenkin hortoillessa välillä taustalla.
Agents-vainajia nousee haudoistaan. Ihan kuin Spedekin kävisi  lavalla?? Mitä ihmettä. Pieruhuumoriltakaan ei vältytä.
Ansiosidonnaisen kietominen Agents-pakettiin puoltaa Rauli Badding Somerjoen ja Topi Sorsakosken ilmaantumista lavalle. Hyvin olivat oloisia.
Esittäjien laulu- ja tanssitaito ovat esityksen suola ja juhla.
Koreografiat ja ohjauksen teki Tiina Brännare. Raikkaimmasta päästä oli tanssillinen ja koreografinen yhdyntä, kun Asko ja Nina löysivät toisensa, sekä pukumiehet tarjoilijoina.
Alabama House Band uurasti oivasti, koskettimissa Pekka Siistonen ja Ali Ahmaniemi, kitarassa Vesa Hyrskykari, rummuissa Miika Perkiö, basson varressa Teemu Broman.

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.