Mieletön Suomen historia

KUVA PEERO lAKANEN

mieletön sfhist.jpg

Joka taholla tunnutaan tänä vuonna nivottavan tekemiset Suomi100 -juhlavuoteen. Komediateatteri tilasi nimelleen uskollisena komiikan tekijät Heikki Syrjän, Heikki Vihisen ja Riku Suokkaan valmistamaan näytelmän mieletöttömästä Suomen historiasta. Sen sisällä tehdään esitystä Panu Rajalan 1917-sivuisesta opuksesta, lavalla vielä yksi Heikki, eli Hela sekä Jere Riihinen ja Marika Heiskanen. Ensin kukin esittelee omat virstanpylväänsä itsenäisen Suomen taipaleella, kuten Karl Fazerin Sinisen synty 1922, Metsoloiden Helena kuolee kaaduttuaan ullakon portaissa 1995, Abu Fuad perustetaan Tampereelle 1982 ja niin edelleen.

Mielettömällä Suomen historialla on hetkensä, mutta minun on silti vaikea rentoutua esityksessä, josta puskee läpi, että tämä on pitänyt tehdä pakon edessä. Musiikki tulvahtaa tervetulleena nostalgiana, mutta joistain komeista biiseistä/tangoista kaipasin ylevämpiä versioita. Tosin Helan juontama Elämän valttikortit meni täydestä, samoin Jere Riihisen vetämä potpuri.

Marika Heiskanen pääsi loistamaan unkarilaisena lastenlääkärina Haluatko suomalaiseksi -kisassa. Hän toi särmää myös jääkiekkotappioiden jauhantaan. Jääkiekko haukkasi Suomen historiasta kohtuuttoman suuren palan. Enkä sano tätä katkeruudesta noihin peleihin, joissa Suomi on hävinnyt viime sekunneilla. 😀

 

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.