Merimonsterien heimoon lukeutuvat seuraavat lajit: jättiläishydra, kalmari, rausku, hammurapu, huijarihai, verimerimakkara ja krakenit. Monsteriseminaaria ja tutkimuslaboratoriota pitävät professori Pii ja Einsteinia muistuttava Emeritus. Professoreiksi he ovat epätodellisen notkeita, liikunnallisia ja laulavaisia. 

Jaahas, ovatkin Anna Kuusamo ja Marc Gassot. He vievät niin lapset kuin aikuiset vastaansanomattomasti mukanaan vedenalaiseen maailmaan. Se sijaitsee TTT Salmelaisen näyttämöllä. Sen perällä soittelee Musikaalinen yksisoluinen Aino Rättyä. Musiikkinäytelmän sävellykset ovat Markus Fageruddin.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Laura Ruohonen antaa mukavasti pähkäiltävää pikkupilteille heittelemällä sekaan kysymyksiä tyyliin: Milloin aika alkoi? Mihin ikuisuus päättyy? Puhumattakaan erilaisten eliöiden nimistä tai olioista kuten seireeni…Koulutunneillekin lie oppia: Aikojen alussa oli meri kaikkien kotina. Sittemmin ihminen on päsmäröinyt luontoa liikaa. Koimme siis myös suuren aallon, mutta en kerro miten. Väliajalle patistettiin syömään riehaannuttavia sokerimössöjä.

Vuorovaikutus nuorimpaan yleisöön käy pitkin matkaa luonnikkaasti. On hauskaa eläytyä siihen pojankoltiaiseen, joka pääsee hetkeksi lavalle ja saa myös lopuksi täyden katsomon aplodit. Taputuksin juhlitaan kaikkia muitakin tekijöitä. Monstereita loihti eritoten Erika Kallasmaa, heidän merellistä maailmaansa Ksenia Peretrukhina.

Kuvat Kari Sunnari

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.