Kesän hitti on Pynsällä, kyänäino: Karavaanari – kaikkien kaveri. Myös yleisö hyväksyi suit sait kaverikseen pääosaan kirjoitetun Lari Halmeen, kirjoittajina Riku Suokas ja Heikki Syrjä. 

Larista tulee Jyri, vaikka hän varsinaisesti esittää näyttelijä Mikko Aarnelaa. Karavaanarien ominaisuudet karrikoitiin lämmöllä. Suomessa 140 000 tyyppiä kiertää leirintäalueita, tänä kesänä ehkä Pyynikin (uusitun) katsomon kautta? Nyt viisi asuntoautoa pörräsi ympäriinsä siinä missä katsomokin pyörähteli. Muita lavasteita ei tarvittu. Luonto hoiti loput. Mitä nyt pupuja, siilejä ja sammakoita sommiteltiin oman kotiauton edustalle.

Koska pääosakaravaanari esittää myös näyttelijää, saa sen ammattikunnan näpsästi ironian kohteeksi myös. Vinkeästi vilisee kuulujen kollegoiden ja tv-sarjojen nimiä, kun Mikko tsekkailee saumojaan seuraavista proggiksista. Karavaanarikaverit tunnistavat hänet vain jostain närästysmainoksista.

Karavaanarien heimosta opimme, että kunnollisia kansalaisia ovat ja sääntöjä on noudatettava, vaikka vapaus on se valtti. Laumaeläimiä, joilla on omat riitit ja biitit. Audijengi vihaa heitä, mutta ylpeinä he tatuoivat oman asuntoautonsa sarjanumeron arkaankin paikkaan.

Käsikirjoittajat lahjoittavat freesiä sanailua, ehkä uutta sanavarastoakin, kesänististä protskupannariin. Joku juttu voi Pirkanmaan ulkopuolisilta mennä ohi, mutta tässä runsaudensarvessa se tuskin haittaa, jos Näsijärven tekosaarihanke on jäänyt tuntemattomaksi.

Influensseritrio ei sen sijaan saavuttanut nuoressa kommentaattorissani tavoiteltua ajankuvaa, koska korvaan särähti joku ”vanhan polven” ilmaisu. “En muista sitä enää, onhan tämä yksi parhaista Pynsällä”, kuuluu yhteenveto. Influensserikohtaukset vaikuttivat Aimo Räsäselle räätälöidyiltä.

Juonikin komediassa on, se sisältää jopa murhan, mutta mitäs juonesta, kun näyttelijät tekevät taidetta komiikan vaikeassa lajissa, Lari Halme ylimpänä, mutta herkkua tarjoilee murhanhimoinen poliisikaksikkokin, Miia Selin ja Kaisa Hela. Miehensä Heikki Hela on karavaanarien kinginä paikallaan, niin muutkin, Nokian Etunäyttämön (Nokian näyttelijäyhdistys ry) avustajia myöten. Kerrassaan wau! 

Kuvat Harri Hinkka

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.