Hyggee joulua ja Anastasiaa

Ohjaaja Samuel Harjanne aloitti juuri joululoman. Suuren ja näyttävän musikaalin ensimmäinen harjoitusjakso päättyi Tampereen Teatterissa. Anastasia kertoo Romanovin suvun mysteeristä. Jäikö vallasta suistetusta ja teloitetusta perheestä vain sisarussarjan nuorin eloon? 

Nimiroolissa laulaa Pia Piltz. Ensimmäisenä valmistui laulu Once Upon A December – joka ei suinkaan kerro joulusta vaan muistuttaa soittorasiasta, joka on Anastasialle ainoa muistoesine menneisyydestä ja isoäidistä. Ensemble koostuu 26 näyttelijästä. 

Ohjaaja Harjanne iloitsee erityisesti siitä, että Tampereella kuulutaan nyt ensimmäisten joukkoon, jotka saavat oman tuotannon tälle Broadway-esitykselle. Non-replicassa teos, sen teksti ja henkilöt pysyvät prikulleen, mutta ohjaus, koreografia, puvut ja kaikki se, miltä esitys näyttää, tehdään täkäläisellä vapaudella.

Miltä se sitten näyttää, nähdään vasta syyskuussa. Nyt on joulutauon aika. Samuel Harjanne sanoo, että jouluaatto on pyhitetty perheelle. Hyggeillen. Hän pyrkii aina viettämään joulua laajennetun perheen kanssa, vaikka asuukin puolisonsa kanssa Kööpenhaminassa – eikä matkustelu varsinkaan viime jouluna onnistunut. Tänä vuonna perhejoulu toteutuu kylpylässä Saimaan rannalla! Joulukuusi ei siellä koristelijaa tarvitse, mutta muutoin kuusenkoristelu olisi Samuelin perinteinen homma.

-Jouluruuat ovat meillä olleet vaihtelevia, äyriäisiäkin, mutta ainakin graavilohta ja mätiä pitää olla.

Työn puolesta Samuelin repertuaariin ei ole kuulunut varsinaisia joulunäytelmiä,  tavoitteena on lähinnä Saiturin joulu katsomon puolella.

Joulun jälkeen jatkuvat Anastasian harjoitukset, koska teos tehdään suunnilleen valmiiksi jo talvella.

Kerran joulukuun aikaan [Once Upon A December]

Tanssivat karhut näen

Mieleen hiipivät muistot

Laulun tuon kuullut oon

Kerran joulukuun aikaan

Sylissään mua lohduttaa

Ratsut yön selkään kiiruhtaa

Haamut menneisyydestäin

Kai tanssii muistoissain

Kaukaa niin, jostakin

Hehkuu muistojen liekki

Polttaen sieluain

Miksen voi sitä muistaa? 

Laulun tuon kuullut oon 

Kerran joulukuun aikaan

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.