Se hullu prinssi on Magnus Vaasa, Suomen herttuan Juhanan veli, mutta jos koulupohjalta menee keskiajan kuninkaat ja herttuat ja jagellonicat sekaisin, niin ei haittaa. Taiten tehtyihin joukkokohtauksiin perustuu lukiolaisten Hullu prinssi -fantasiamusikaalin tenho. 

Kolmannen kerran lyhyen ajan sisällä saa haukkoa henkeään koululaisten ja opiskelijoiden taitavuudesta. Takana ovat TAMK Musiikkiteatterin Rikkomaton ja Nätyn ja TeaKin Tiikeriooppera. Tampereen Työväen Teatteri on kunnostautunut yhteistyöhankkeissa, tarjonnut tilansa ja tekniikkansa tähänkin. Hullussa prinssissä ovat mukana Hatanpään lukio, Sammon keskuslukio, ammattiopisto Tredu, Tampereen Konservatorio ja Pirkanmaan musiikkiopisto.

Libreton on tehnyt vt teatterinjohtaja Hanna Suutela. Laulujen sanat ovat onnistuneita, mutta jutun laiha juoni ja sen alaotsikko – Totuus siitä, miten haarukka tuli Suomeen – jää kyllä taka-alalle, kun mahdollisimman monelle nuorelle on tarjottu tilaisuus suuren näyttämön etualalle. Oi, miten he loistavatkaan! Se aivan riipaisee, elämän kevät, ja täyden salin yleisö kannustamassa ja taputtamassa!

Aplodeeraan mielessäni erikseen Tanssitetteri Tsuumin Riikka Puumalaisen koreografialle ja teatteritohtori Mikko Bredenbergin ohjaukselle.

Nykyaika heivaantuu 1500-luvulle sitä kautta, että koululaisten hissanope on sairaana, ja tehtäväksi tulee luodata historiaa omatoimisesti. Pirkanmaan kartanotkin ovat listalla, mutta päähenkilö Martina perehtyy Turun herttuahoviin, missä aletaan valmistella Juhana-herttuan ja puolalaisen prinsessan Katarina Jagellonican häitä. Martina rakastuu herttuan veljeen Magnus Vaasaan.

Millähän lailla naiset oikeasti saivat äänensä kuulumaan muutama vuosisata sitten? Esityksessä he kyllä kuorolauluna ja kovaa vaativat koulutusta tytöille ja oikeutta valita puolisonsa itse jne. Poikien kuoro ylistää veljeyttä. Kaikki tapahtuu innolla, joka saa sydämen pamppailemaan katsomossakin. Sen lisäksi, että lavalla heiluu 70 henkeä, taustajoukoissa on huhkinut vielä useampi, yhteensä parisataa.

Jäljellä on vielä pari esitystä huhtikuussa, ja loput kuukauden tauon jälkeen toukokuussa.

Kuvat Hilla Viljamaa

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.