Kuka on kuullut kuoroa, joka laulaa myös selällään ja mahallaan maaten? Tampereen Ihankaikkinen Kuninkaallinen Tuomiokuoro tekee sen, ja teki marraskuun alussa Vooningissa Finlaysonilla. Urbaani katedraali? Ylipapittarena monitoimimuusikko ja säveltäjä Petra Poutanen. Konsertin nimi oli Vastauksia. Kysymys kuului: Keitä me olemme? 

”Kutsumme sinut leikkiin, rituaaliin, palvelukseen, agitointiin, karnevaaliin, iloitteluun ja jaloitteluun” lupaa käsiohjelma. Rituaalinomaisuus alkoi jo odotellessa, merkit otsaan ja menoksi. Saimme tosiaan myös jaloitella eli vaihtaa paikkaa aina välillä, ohjatusti. Paikkaa ja asentoa vaihtoivat myös kuorolaiset, istuen, marssien, maaten.

Avauskappaleen Heille on annettu järki ja omatunto Petra Poutanen on säveltänyt YK:n ihmisoikeusjulistukseen. Paljon oli Maiju Lassilan Irmari Rantamalana kirjoittamia sanoituksia jumalasta ja perkeleestä, ateismista ja kapitalismista.

Lähi-idän sotaisassa maailmanmenossa puhutteli Ateismin sanoitus: ”Uskonto on käärmeistä punottu kahle, jota kansat ovat kantaneet maailman alusta asti.”

Transsiin vievät rytmit, sanojen toistot, huilumaiset äänet, taputukset ja tömistykset ottivat mukaansa kiehtovalla tavalla. 

Pankaa merkille tämä yli 20 hengen porukka, joka järjestää konserttinsa epätotunnaisiin saleihin, vaikkapa Ratinan sillan alle.

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.