Syrjähyppy nostalgiaan

 

Tämä nostalgiointi tapahtui suuremmin suunnittelematta: Sain kutsun Teatteri sTaTen avajaisiin, jonka päivämäärä olisi ollut Juicen 65-vuotissyntymäpäivä, jos hän olisi elossa. Esitys Lasillinen Juicea mukaeli Juicen loppuaikojen keikkaa välispiikkeineen ja kävelykeppeineen. Olikohan ankea vaikutelma osuvin vaihtoehto? Joka tapauksessa Otto Kanerva toteutti hyväksi havaittua meininkiä, että pieteetillä parempi, koska legendaa ei kannata matkia. Kunnianosoitus monilahjakkuudelle meni perille, minun tuli suorastaan ikävä Juicea. Sen myötä kaivelin myös epämääräisiä kytköksiä Juicen elämään; että opiskelimme samassa oppilaitoksessa, joskaan emme yhtaikaa. Olin vasta toinen manttelinperijä Tampereen kieli-instituutin Uutistuutin päätoimittajana. Toisekseen reliikki, jota ei enää ole: Muutama vuosi sitten sain viherkasvin pistokkaan Juicen ensimmäisen avioliiton kodista.Voi tsiisus, miten en onnistunut sitä säilyttämään?? Ja entäs ne abilaulut Juicen säveliin: Väsäsimme lukioaikaan Marilynin muotoon Vladimir Vladimir milloin riisut jumpperin. Romanovin sukua oleva ja länteen orientoitunut venäjänope riisui aina tunnin alkuun nahkarotsinsa, mutta meille oli selvää, että hän toivoi myös tyttöjen riisuvan jumpperinsa. Minihameella minäkin korotin venäjän numeron ysiin lopputodistuksessa 🙂

Perjantaina oli sitten nimipäiväni, mutta perinteiset kekkerit kotiväen kanssa kariutuivat, koska kukaan ei halunnutkaan kakutella. Sain viiriäisen, että Pelle Miljoona on jatkumoa nostalgialle, vietän Klubilla nimipäiviä.

Juhani Leskisellä ja Petri Tiilillä on viiden vuoden ikäero Klubin keikka liittyi Pellen 60 v- synttäriin.. Juice lauloi, että elämästä ei selviä hengissä, mutta Pelle Miljoona is alive ja hyvässä hapessa. Pellen elämänkaari toteutui siinä painotuksessa, että balladien puolelle meni. Minulla on vinyyli, missä villi lapsi juoksee ja moottoritie on kuuma, en kyllä päässyt samaan kiihkoon kuin muinoin. Enkä sure, mikään ei ole niin varmaa kuin muutos. Plus illassa oli yllätyksiä alussa, lopussa ja keskellä. Alussa eräs mies kysyi, että mikähän biisi tulee ekaksi, tuleekohan Juokse villi lapsi. Vastasin, etten tiedä, mutta kuvittelisin, että ensin tulee jotain tuntemattomampaa settiä. Näin tapahtui. Tauolla yllätti nainen, joka kysyi, olenko opettaja. Ja jos olen yksin, heidän kanssaan voi kyllä jutella. Lopuksi ja lähtönarikassa eräs mies kysyi, että kumpi on parempi, Juice vai Pelle? Tietämättä edellisestä Juice-illastani. Riemastui kun sanoin, että Juice vetoaa ällitälliin, Pelle sydämeen. Arvostan molempia.

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.