#haydnhauskaa

kuun maailma.jpg

JULIUS MARTIKAINEN,  EMMI-SOFIA MÄKINEN JA NATALIA LINTONEN

Maan pinnalla

Tampereen Musiikkiakatemian toteuttama Kuun maailma Pyynikkisalissa on matalan kynnyksen korkeatasoinen veijariooppera. Tekijätiimi loi hashtagin #haydnhauskaa, koska jo libretto on vallaton. Täytyy lisätä, että suuri ansio hauskuuteen on myös ohjaajalla Erik Söderblomilla ja koko ketterällä ja lahjakkaalla esiintyjäjoukolla. Käsiohjelmaan on lisätty Söderblomin kontolle myös käännös ja vitsit!

Musiikkiakatemian esityksen kikkoja ette näe Olavinlinnassa. Siellä ette myöskään joudu estradille eivätkä orkesterilaiset nouse näyttämölle temppuilemaan eikä kapulta viedä tahtipuikkoa. Pyynikki Sinfoniaa johtava Markus Yli-Jokipii joutui puimaan nyrkkiä ilkikuriselle Cecco-palvelijalle (Petteri Loukio). 

Olen lumoutunut heti esiripun ensimmäistä kertaa auettua, kun lavan täyttää lupaavasti laulaen joukko mielikuvituksellisesti pukeutuneita olentoja. Kuukävelykin on hyväksi harjoiteltu. Rekvisiitta kuten kaukoputki tai keisarinvaunut on kekseliästä ja alkukantaista, kun taas TAMKin tekemät kuvankaappaukset uusinta tekniikkaa.

Kuun pinnalla

Kun esirippu toisen kerran aukeaa, ollaan mukamas kuun pinnalla. ”Linnut laulaa, puut soittaa ja kaikki tanssii”. Tyttäriään tiukasti vartioivaa, muutoin kilttiä mutta saiturimaista Herra Hyväuskoa (Julius Martikainen, bassobaritoni)  on höynäytetty, koska herra Pimennys (Veli-Pekka Varpula, tenori) ja  herra Vakava (Irina Nuutinen, mezzo) haluavat itselleen sekä morsiamen että myötäjäiset. Tyttäristä vienosti laulava Flaminia (Emmi-Sofia Mäkinen, sopraano) on kiltimpi ja ujompi, Clarice (Natalia Lintonen, mezzo, sopraano) uhmakkaampi, kuten myös hänen äänensä sopivasti voimallisempi. Herra Hyväuskon viehko palvelijatar heläytteli myös hienosti, vaikka Maria Anttila (mezzosopraano) joutuikin ykskaks ylimääräiseen hukiin sairastapauksen vuoksi. Laulajat ovat ällistyttävän hyviä näyttelijöitä, tällä paketilla pärjäisi isommillakin areenoilla. Produktiossa on varmaan satakunta tekijää, kun mukaan lasketaan taustajoukot, mediapolis-mestaroinnit, korrepetitiot ja konsultoinnit ynnä muut. Nyt kiireesti lippuja varaamaan. Syyslomaviikollal ei ole esityksiä.

kuun pinnalla.jpg

KUVAT KIRSIKKA LYHTEILÄ

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.