Virkistävä virtaus siitä tuli

Tiputus14.jpg

kuva harri hinkka, tampereen teatteri

Viihdeparodia Tiputuksen kantaesitykseen Tampereen Teatterissa jaetaan runsaammin toimintaohjeita kuin yleensä. Kännykkä ei tietenkään saa huutaa, mutta huutonauru on sallittua eikä ilopissakaan häiritse esiintyjiä. Empiirisellä tutkimuksella hajuhaittoja ei ilmennyt katsomossa, mutta jos pelkkää naurun määrää käyttää tutkimuksen lähteenä, niin hitti tästä tulee. Uutta vettä virtasi putoukseen.

Tampereen Teatterin näyttämöllä ollaan siis tv-viihteen suorassa lähetyksessä. Eri osioille on annettu nimet, jotka lipsahtelevat koko ajan Putous-formaatin puolelle. Kilpailuasetelma on kova, mutta kanavajohtaja tarjoaa Tiputusta vaihtoehtona ”saada pirstaleisesta maailmasta jälleen yhtenäinen kuten ennen”…Sen jälkeen seuraa pelkkää kaaosta tietenkin. Tiputus-tiimin finaalia olennaisempaa on valmistautuminen ja prosessi. Risto Korhonen on aikansa eläneen viihdyttäjän roolissa kuin kontrastina omalle nykytilanteelleen: Tuntuu kuin tamperelaisten pitkäaikainen lempilapsi eläisi kulta-aikaansa, luoden aina vaan huikeampia yllätyksiä katsojille. Häneltä riittää muutama kansantanhuaskel, kun yleisö temmeltää. Piukat paikat -musikaalin parivaljakko Korhonen-Halme on Tiputuksessakin kuin parina. Jälkimmäinen on turhamainen nouseva tähti. Lari Halme saa mainion solistisen osuuden esittäessään sovellusta broadway-musikaaliin. Myös hänen viron aksenttinsa on ilmiömäinen. Mutta kaikki ovat tippumatta niin hyviä, että olisin suonut lisätilaa myös muiden musiikillisille tai tanssillisille soolonumeroille, osioiden sen niin oivallisesti salliessa, tuuletukseksi. Eli olisin vähentänyt läppää, koska ei kukaan lähde tällaiseen esitykseen universumin totuutta etsimään. Läppä on läppää, vaikka hyvääkin ja vaikka siellä välissä olisikin virikkeitä tuumia näyttelijän työtä ja viihteen tekoa. Käsikirjoittaja Riku Suokkaan olisi saattanut tunnistaa ilman käsiohjelmaakin joistain letkautuksista kuten vanhan viihdekonkarin haikaillessa ”sainhan mää tekohengitettyä Manserockiakin kolme vuotta”…Joonas Tikkasen suunnittelemat videot olivat tarkoituksenmukaisimmassa käytössä miesmuistiin: Takahuone oli näyttämöllä, kun juontaja oli lavalla videoissa.

Karaktääreissä Risto Korhonen, Lari Halme, Petri Koskinen, Eeva Hakulinen, Elina Rinttala. Muissa rooleissa Ville Majamaa, Mari Turunen, Mari Posti, Matti Hakulinen, Arttu Ratinen, RItva Jalonen, Pyry Smolander, Ilpo Hakala.

 

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.