Tukkijoelta Kulkurin valssiin

Melkein kuin elokuvasta, joka täyttää jo 76 vuotta: Nokian Ansa ja Tauno eli Rami Mäkelä ja Jannina Heiman

kulkurin valssin pääpari – kopio.JPG

Kesäteatterisesonki on kuumimmillaan, eläkäämme romanssista toiseen, löytyipä oma kesäheila tai ei. Nokialla kulkuri ja kartanon Helena saavat toisensa, Merunlahdella tukkipoika Turkka ja Pietolan talon tyttö Katri raivaavat esteet eli rättärin tieltään, samoin Huotari ja Anni sekä Tolari ja Maija. Pyynikillä Niskavuoren nuorelle emännälle kävi huonommin, mutta Juhani ja Malviina rakastavat palavasti.

Valentino-teatterin Tukkijoella on resursseiltaan vähäisin, mutta iloisen illan sekin saa aikaan veden äärellä Merunlahdella. Nokian kesäteatterissa Kennonkoskella järvi jää selkäpuolelle, mutta puitteet ovat kukkeat ja porukkaa on paljon pyörähtelemässä Kulkurin valssia. On mustalaisleiriä ja pietarilaista Troikkaa ja pelipöytää – ennen kuin päästään suomalaiseen kartanoelämään. Nokian Ansa ja Tauno eli Rami Mäkelä ja Jannina Heiman suoriutuvat rooleistaan hienosti, kuten koko porukka. Bassojen basso paljastuu mustalaisten kuninkaasta Mirkosta eli Sakri Leinosesta. Humoristien kuningas tässä esityksessä on kakkoseksi jäänyt sulhaskandidaatti Eric eli Pete Hiltunen. Appiukkokreivi eli Lasse Saari suosii vaurasta Ericiä, tämän rahoilla saisi uuden sikalan. Kreivitär eli Johanna Pekola myötäilee ja jakaa tyttärelleen elämänohjeita: Avioliitossa on vain hyvä, jos mies on vähän tyhmä. Kuumin syli ei ole se paras!

Mustalaiskatras saa meluisaa iloa ja silmänruokaa aikaan, musiikki tempaa mukaansa, varsinkin kun säestys on kunnossa koko kaksituntisen: viulussa Eeva Oksala ja hanurissa Sami Varvio. Heidän kahdestaan tarjoilemansa Kuninkaan czardas vei ihan kuin konserttivälipalalle.

Villivili näytti jo lyhyessä ajassa tottuneen taputuksiin, joista käsiohjelmassa varoitettiin. Pyörätuolit piti yhä viedä takariviin, koska hevosen todettiin niitä säikkyvän. Kun taas aseen paukahdellessa – oli kaksintaistelua sekä kummituksia – Villivili seisoi näyttämöllä kuin patsas. Yleisön joukossa taisi olla jokunen, joka näki ensi kertaa hevosen livenä. Ainakin katsomo oli täynnä ja ikäjakauma laaja.

kulkurin villivili.JPG

 

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.