Katse Kesäteattereihin

triangeli.JPG

Järvi-Suomen alueella on eniten kesämökkejä ja sen myötä lomailijoita. Siellä on myös oma syntymäkotini ja kesäpaikkani. Siispä ensimmäisiä poimintoja kesäteattereista – Pirkanmaan lisäksi – myös idästä päin.

Pyynikillä kesä alkaa Niskavuoren triangelidraamalla ti 13.6. Niskavuoren nuori emäntä nähdään Miika Murasen sovittamana musikaalina, johon kipinän antoi Saaga Ensemblen loistava musiikki. Loviisana nyt Maria Pere, Juhanina Mikko Nousiainen. Jalkavaimo Malviinaa esittää Elina Keinonen. Tekstiä ei ole muuteltu, mutta painotuksia kyllä. Kunnianosoitus vahvoille naisille, sanoo ohjaaja.

Samoihin aikoihin Viikinsaaressa: Mies joka ei osannut sanoa ei. Taustalla Risto Jarvan elokuva ja Jussi Kylätaskun näytelmäteksti. Hupailuissa tarvitaan usein pappia? Nyt häntä esittää notkea Janne Kallioniemi. Ja kun hevosena hirnuaa Heiskasen Ilkka, eiköhän se pienen laivamatkan väärti ole. Komediateatterin katetulla näyttämöllä Komisario Palmuna kaasuttaa Esko Roine, liepeessään Lari Halme ja Natalil Lintala.

Valkeakosken teatteri Apianniemessä jatkaa Kirkan jälkeen Baddingillä. Musiikki on tärkeässä osassa, mitään uutta laulajan elämästä ei ole yritettykään penkoa. Kiinnostavia laulajia on sen sijaan saatu haalittua? Emmi Kaislakari on jo ihan konkari, mutta miten pitkälle riittää Voice of Finland -menestys? Ilari Hämäläinen esttää Baddingiä. Tsekkausmahdollisuus jo alkukesästä: eka ennakko to 7.6.

Rönnin kesäteatteri osallistuu Suomi-talkoisiin Minna Canthin Kauppa-Lopolla. Ensi-ilta la 17.6. Nokian Työväen Näyttämö soittaa Kulkurin valssia kesäkuun lopulta alkaen.

Jo kesäkuun alkupuolella esittäytyy uusi porukka Tohlopin Mediapoliksessa: Satulinna on musikaalinen parodia tosi-tv:stä ja tämän ajan pintailmiöistä 7.6. – 17.6.

SAIMAAN TIENOILLA:

grotenfelt 2017.png

Ensimmäisten joukossa ensi-iltaan ehtii Kuninkaankartanon Kesäteatteri Juvan Partalassa. Lahjakkaan Pasi Lampelan kihlalahja Satu Silvolle ja Reidar Palmgrenille on Takahuoneen taika. Pariskunta nousee lavalle tarjoilijanpuvuissa la 10.6.2017.

Saimaan teatteri: Uskomaton huijari-show 2017 huijaa, puijaa ja petkuttaa ympäri Saimaan. Porukann perustajiin kuuluva tuottaja Wilhelm Grotenfelt on juvalaista aatelissukua, ja ensi-illat ovat yleensä Juvan Jukolassa, kuten tänäkin vuonna ma 10.7. Paitsi ennakkoesitys on nähtävissä ennen Itä-Suomeen lähtöä Vartiokylän työväentalossa Helsingissä to 6.7.2017. Aiemmasta kokemuksesta uskallan veikata vallatonta menoa viehkoissa työväentaloissa. Kiertueaikataulu: saimaanteatteri.fi.

Naisvuoren Kesäteatteri Mikkelissä osallistuu 100-vuotiaaseen Suomeen suositulla ja perisuomalaisella tv-sarjalla Metsolat. Sen ohjaa Katriina Honkanen, enska la 5.7.

Kesäasukkaiden kansoittamassa pitäjässä ja sen Mäntyharjun Kesäteatterissa saa kantaesityksen musiikkinäytelmä Eloa ja kuvaa. Mainoskuvat tangokuninkaallisista Maria Tyysteristä ja Jukka Hallikaisesta tuovat mieleeni Elokuva-Aitan kannet huussin seinällä lapsuuden sukulaispaikassa. Kyseessä onkin myös historiaa vuonna Suomi100. Ensi-ilta Pappilanparvella la 15.7.

 

 

 

 

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.