Hippiä, rippiä ja räppiä

kuva kari sunnari

godspell_dsc07314.jpg

Godspell on nuorten voimien musikaali, jonka TTT on toteuttanut Tampereen Musiikkiakatemian kanssa, eli tarjoaa näytön paikkaa niin TAMKin kuin konservatorion opiskelijoille. Jesus Christ ja Hair -musikaalien rakkauslapsena mainostetun Godspellin kuvittelin kai enemmän hipiksi kuin ripiksi. Tosin Jeesuksen verrattomat vertaukset taipuvat kaikille, uskonnosta tai uskonnottomuudesta riippumatta: Etiikasta niissä on kyse yhtä paljon kuin Buddhan opetuksissa.

Räjähtävää energiaa luvattiin – ja saatiin. Rippiä, räppiä ja gospelia riemukkaasti. Jeesuksen viisauksia ei pudotellut varsinaisesti Jeesus, vaan mukavasti entä jos -periaatteella naishahmo, jota kutsuttiin opettajaksi. Hän luotasi läpi laupiaan samarialaisen, tuhlaajapojan paluun, Lasaruksen, Juudaksen ynnä muiden tarinat Matteuksen evankeliumin mukaan. Kerrattiin Kultainen sääntö, joka on täysin universaali, sanoipa sen myöntö- tai kieltomuodossa. Tehkää heille niin kuin toivoisitte heidän tekevän teille. Älkää tehkö toisille sitä, mitä ette toivoisi itsellenne tehtävän.

Läksyjen oheen ja väliin mahtui huumoria, tanssia, vuorovaikutteisuutta yleisön kanssa, havahduttamista siihen, että teatterissa ollaan: ”Hyvää Nooan päivää vaan kaikille!”

Jengi katsomon puolella oli ihan vimmoissaan, muutkin kuin esiintyjien omaiset ja opiskelukaverit. Tietty määrä raakuutta tai nenäänvetoa lauluäänissä annettiin anteeksi – tuntui kyllä miksauskin liian diskantilta aluksi. Se vähän säikäytti, mutta hyvillä mielin saattoi lopuksi aplodit antaa.

Pitkä nimilista löytyy osoitteesta: http:/www.ttt-teatteri/ohjelmisto/godspell

Juttele esityksestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.